και την 5η ημέρα συνεχίστηκε η επιτυχία του 2ου φεστιβάλ Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 συνεχίστηκε η μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ…την 5η μέρα

Στις 18:00 χθες, εγκαινιάστηκε επίσημα η εικαστική έκθεση «Υπό το φως των κεριών» στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας. Η θεματική αυτής της έκθεσης είναι μια υποενότητα της κεντρικής έκθεσης με γενικό τίτλο ΔΕΗ και Πόλη που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ.

   

Την έκθεση άνοιξε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Υψικάμινος ενώ στη συνέχεια η εικαστικός και επιμελήτρια της έκθεσης Αλεξάνδρα Τσιτσιντά έκανε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με το κοινό για την σχέση της ΔΕΗ με την πόλη και το πώς παρουσιάζονται οι τρεις άξονες της έκθεσης (προλιγνιτική περίοδος, λιγνιτική περίοδος, μεταλιγνιτική περίοδος) με μια σύγχρονη εικαστική πρόταση στο μουσείο Πτολεμαΐδας. Τέλος τον λόγο πήρε ο κύριος Μπόσκος Χρήστος, οινοποιός όπου έκανε μια σύντομη παρουσίαση των κρασιών Βεγορίτις μιας και το εικαστικό κομμάτι αυτής της ενότητας αφορούσε έργα αφιερωμένα στο κρασί τα όποια οι θεατές τα παρατηρούν στον σκοτεινό χώρο της αίθουσας του παλαιοντολογικού κρατώντας στα χέρια τους αναμμένα κεριά.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την γευστική δοκιμή κρασιών σε συνδυασμό με τυριά και κριτσίνια της περιοχής.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Πάρης Ασημακόπουλος, Ελένη Γάτσιου, Γλύκα Διονυσοπούλου, Καλυψώ Θεοδωρέσκου, Λίζα Θεοδωρίδου, Μαρί Θεοφίλου, Χριστίνα Καλομενίδου, Σοφία Καρασαββίδου, Γιώτα Καρβουνιάρη, Κατερίνα Καρούλια, Βασίλης Καρκατσέλης, Δήμος Κηπουρός, Ασημίνα Κουζούνη, Μανώλης Κούκκος, Φιλιώ Κουρκούτη, Βερόνικα Κωνσταντίνου, Σοφία Λεωνίδου, Ηλίας Λοττας, Αγάπη Μαντζιώρη, Χάρης Μαργαρίτης, Θεοδωρος Μαυρίδης, Όλγα Μοναχού, Ηλίας Μπακαρλής, Χρήστος Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Πασσιά, Σεβαστή Πέσχου, Βασιλική Ραβαζούλα, Ζωή-Μαρία Ρασάικου, Άγης Ρόμπολας, Ειρήνη Σαναΐδου, Ελένη Σιακάτη, Δημήτρης Σκληβανιώτης, Σταυροπούλου Δήμητρα, Αντωνία Φλέγγα, Μάγδα Χριστοπούλου και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας).

Επιμέλεια έκθεσης: Ομάδα Eordaiart (Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Χάρης Κοντοσφύρης, Γιώργος Πανταζής).

Διάρκεια έκθεσης: 25 Μαρτίου – 28 Απριλίου 2018

Ωράριο Μουσείου: 8:00 – 15:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

Ξεναγήσεις με ραντεβού, στο 6974753258

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2463054444

Στη συνέχεια στις 20:30 τη θεατρική παράσταση Κατσαρίδα  από το θέατρο Μικρός Βορράς είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό στο γεμάτο αμφιθέατρο του Ποντιακού συλλόγου. Το κοινό παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον τις σκηνές που εκτυλίσσονταν για τις περιπέτειες μιας μικρής κόκκινης κατσαρίδας,  και την επιθυμία της να ανέβει στο φεγγάρι. Στην αναζήτηση του «άπιαστου» την κατσαρίδα συντρόφευαν τρεις μουσικοί, με ένα δαιμονισμένο βιολί, μια ηλεκτρική πεταλιέρα και μια απόκοσμη αλλά και ευαίσθητη φωνή.

Στις 21.00  στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση Εγώ η Μπουμπουλίνα Λασκαρίνα από το 5ο γυμνάσιο Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ.

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές από νωρίς είχε γεμίσει με κόσμο το CAZARTE όπου στις 21.30  η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου μας παρουσίασαν μια καταπληκτική μουσική παράσταση.  Οι δύο καλλιτέχνες καθήλωσαν το κοινό που παρακολουθούσε τη μουσική συνομιλία τους στο σήμερα, με το βλέμμα  στραμμένο στο παρελθόν και το μέλλον, σε μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη εντυπωσιακά ερμηνευμένες με πιάνο και φωνή.

Παρακολουθείστε βίντεο εδώ:

https://www.facebook.com/sofi.besi/videos/10213444922095816/?notif_id=1522013173827491&notif_t=feedback_reaction_generic

Η 5η ημέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε από το ΚΑΦΕ ΙΔΕΕΣ στις 15:00 όπου όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το συγκρότημα Λαϊκή Συνωδεία σε μια λαϊκή μουσική χαρτογράφηση σε τραγούδια του χθες και του σήμερα.

Σας περιμένουμε όλους σήμερα στη γιορτή της πόλης με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Please follow and like us: