Η πόλη γιορτάΖΕΙ… “Στη μνήμη του Χρήστου Κατσίνα…”

Πτολεμαΐδα, 19/4/2019

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Η πόλη γιορτάΖΕΙ

«Στη  μνήμη του Χρήστου Κατσίνα…»

Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη, σε συνεργασία με την Διοίκηση του Γενικού Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, εκδήλωση στη μνήμη του αγαπημένου συνεργάτη, φίλου και μέλους  της ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ Χρήστου Κατσίνα. Παρούσα η οικογένεια του Χρήστου. Η σύζυγός του και τα τρία παιδιά του.

Στους ασφυκτικά γεμάτους χώρους του νοσοκομείου, φίλοι , συνεργάτες και συμπολίτες που ήρθαν να τιμήσουν τον συνάδερφο, τον θεράποντα ιατρό, τον φίλο, τον άνθρωπο.  Άνθρωποι που ταξίδεψαν από μακριά για να τιμήσουν την μνήμη του Χρακά κλίμα, ο δημιουργός Κώστας Θιήστου. Παρών στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Σάββας Ζαμανίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ηλίας Κάτανας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, προσωπικός φίλος του Χρήσου Κατσίνα, σε μια σεμνή τελετή ολοκλήρωσε την απόφαση της διοίκησης του Μποδοσάκειου, για ονοματοδοσία της μονάδας τεχνητού νεφρού σε «Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Χρήστος Δ. Κατσίνας».

Στη συνέχεια στην κατάμεστη αίθουσα του Νοσοκομείου, μίλησαν για τον Χρήστο, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Χιωτίδης, ο διευθυντής της Παθολογικής κ. Κωνσταντίνος Δολιανίτης, ο Διοικητής της Γ’ ΥΠΕ κ. Γιώργος Κύρκος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Χάρης Τσεβεκίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας. Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ο δημιουργός Κώστας Θωμαίδης, επιστήθιος φίλος του Χρήστου, τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια του Χρήστου.

Παράλληλα τους χώρους της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου , από χθες , κοσμούν έργα μαθητών, που ζωγράφισαν μαθητές δημοτικού για την παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου. Περισσότερα από 400 έργα παιδιών αποτελούν μια μεγάλη εικαστική σύνθεση , που επιμελήθηκε η εικαστικός και μέλος της ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ, κ.Αλεξάνδρα Τσιτσιντά. Συμφωνήθηκε με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Κυφωνίδη, η ιδέα να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα , με στόχο να κοσμήσουν και άλλους χώρους της κλινικής έργα παιδιών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τα παιδιά»!

 

Η ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Χιωτίδη, για την άψογη συνεργασία, τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής κύριο Κυφωνίδη, το ιατρικό , νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και όλους όσοι με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη του Χρήστου Κατσίνα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ», Πτολεμαΐδα, Βασ. Σοφίας 30 (στοά Λαζαρίδη), Τηλ.: 2463028740, 6977009345, Email.:ypsikaminos.pt@gmail.com | website: http://www.ypsikaminos.gr